De Katrol

De Katrol biedt gratis studie- en opvoedingsondersteuning aan huis. We richten ons op kansarme gezinnen die het soms lastig hebben om te helpen bij het huiswerk en/of opvoeden.

Logo De Katrol

Studenten uit sociaalpedagogische richtingen gaan op regelmatige basis bij het gezin langs en bieden ondersteuning op de gebieden waar het gezin dit wenst. De bedoeling is hun zelfredzaamheid te verhogen en een onderwijscultuur in het gezin te installeren. Zo willen de sociale grondrechten mee helpen realiseren. Dit alles wordt gecoördineerd door ervaren mentoren (“ankerfiguren”).

Onze doelgroep zijn kansarme gezinnen, ouders en hun lagere school kinderen. Onze focusgroep bestaat uit kinderen uit de 3de kleuterklas tot en met 2de leerjaar. Bij uitbreiding ondersteunen we tot en met het eerste middelbaar.

Vanaf september 2017 is in het Meetjesland een uitgebreide Katrolwerking van start gegaan. Deze samenwerking is tot stand gekomen vanuit de bestaande katrolwerkingen van Eeklo en Aalter. Vandaag zijn we actief binnen een groot aantal gemeenten binnen het Meetjesland namelijk: Aalter, Assenede, Eeklo, Evergem, Kaprijke, Lievegem, Maldegem (nog tot juni '21), Wachtebeke en Zelzate.

Charon Moens (gsm 0492 34 01 54), ankerfiguur voor Aalter, Evergem, Maldegem en Zelzate.
Nelle Meuleman (gsm 0499 77 50 88), ankerfiguur voor Assenede, Eeklo, Kaprijke, Lievegem en Wachtebeke.

 

Interesse om bij ons stage te lopen? Stel je kandidaat!

Ben jij student hoger onderwijs in een sociale richting zoals (toegepaste) psychologie, onderwijs, orthopedagogie, sociaal werk, pedagogie van het jonge kind, … en geïnteresseerd om te werken met jonge gezinnen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij bieden een boeiende stageplaats met een multidisciplinaire werking in het Meetjesland, dicht bij huis, onder degelijke begeleiding. De stage kan zowel voltijds als gecombineerd met je lessen. Stel je kandidaat bij de ankerfiguren via katrol at welzijnsband punt be. Zie ook www.dekatrol.org voor meer algemene info.

 

Aanmelden van gezinnen:

Ben je beroepshalve in contact gekomen met een gezin dat je wil aanmelden voor De Katrol? Dit kan je doen bij onderstaande contactpersoon van de gemeente waar het gezin gedomicilieerd is. Pas in een volgende fase zullen de ankerfiguren met het gezin zelf contact opnemen!

 Instroomdocument_Katrol_versie_toeleiders.pdf

gemeente

contactpersoon

e-mailadres

Aalter

Mieke Arickx

ocmw at aalter punt be

Assenede

Charlotte Verhofstadt

charlotte.verhofstadt at assenede punt be

Eeklo

Ann Van Hauteghem

sociaalhuis at eeklo punt be

Evergem

Anniek De Clercq

anniek.declercq at evergem punt be

Kaprijke

Anja Vanrenterghem

anja.vanrenterghem at kaprijke punt be

Lievegem

Mieke T'jampens

mieke.tjampens at lievegem punt be

Maldegem

Sarah Lerouge

huisvanhetkind at maldegem punt be

Wachtebeke

Isabelle Dewaele

isabelle.dewaele at ocmw-wachtebeke punt be

Zelzate

 

katrol at welzijnsband punt be