De Katrol

 katrol logo

De Katrol Meetjesland: studenten gezocht voor stage !

Vanaf september 2017 is in het Meetjesland een uitgebreide Katrolwerking van start gegaan. De lokale besturen van Aalter, Assenede, Eeklo, Kaprijke, Lovendegem, Maldegem, en Nevele werken hiervoor samen onder de Welzijnsband Meetjesland. Vanaf februari 2018 sloten ook Knesselare en Waarschoot aan.

De Katrol biedt gratis studie- en opvoedingsondersteuning aan huis. We richten ons op gezinnen met lagere schoolkinderen die ondersteuning nodig hebben om te helpen bij het huiswerk en/of opvoeden. Studenten uit sociaalpedagogische richtingen gaan op regelmatige basis bij hen langs en bieden ondersteuning op de gebieden waar het gezin dit wenst. De bedoeling is hun zelfredzaamheid te verhogen en een onderwijscultuur in het gezin te installeren.  Dit alles wordt gecoördineerd door ervaren mentoren (“ankerfiguren”). Zie ook www.dekatrol.org voor meer algemene info.

Ben jij student hoger onderwijs in een sociale richting zoals (toegepaste) psychologie, onderwijs, orthopedagogie, sociaal werk, pedagogie van het jonge kind, … en geïnteresseerd om te werken met jonge gezinnen? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Wij bieden een boeiende stageplaats in het Meetjesland, dicht bij huis, onder degelijke begeleiding.  De stage kan zowel voltijds als gecombineerd met je lessen.

Interesse? Stel je kandidaat bij de ankerfiguren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .